Luik Bastenaken Luik

De wekker stond weer heel vroeg. 4.00u opstaan. Je moet er wat voor over hebben. We hadden weer de super de luxe dat Stef ons met het buske kwam ophalen. Bij de start in Luik was het nog droog, wat ons deed dromen van een droge rit… Na een uurtje dachten de weergoden er anders over. Regen, wind en koude zou ons nog voor een groot deel van de rit vergezellen. Op post twee, was het juist 1 graad Celsius. Waar blijft die lente toch? Kurt had (terecht) voor zijn eigen tempo gekozen. Te lang wachten was in deze weers omstandigheden fataal. Na 100Km. kwam Stef redelijk onderkoeld binnen op de post. De beslissing om te stoppen was op dat moment de enige juiste. Gezondheid gaat altijd voor! Ook Pieter had last van zijn knie. Maar bij twijfel moet je doorrijden. In Houffalize begaf de ketting van de Pieter het ( te veel power). Aangezien het noodnummer van de organisatie niet werkte, zijn we op zoek gegaan naar ne fietsenmaker. Even een ommetje dus, met op dat moment nog 150Km te gaan. Pieter zou op de volgende post stoppen, maar wij wilden zeker zijn dat hij goed op de volgende post zou aankomen. Onderweg naar de post van de 143 Km. Zei Pieter dat we moesten doorrijden, de tijd tikte immers door. Vanaf dat moment waren we nog met 3 Bikers onderweg, waarvan ene buiten categorie. De Kurt reed op sommige hellingen zelfs bij de 18 snelste tijden van de dag! Sterk werk. Gijs en ik kozen ons eigen tempo, met wind op den appel en nog heel wat hellingen te gaan. Maar zo slecht ging dat niet. Als we op de La Redoute nog een aantal Italianen konden degraderen, dacht ik; ” dat komt hier goed vandaag.” Ook op de Rue de St. Nic. lieten we heel wat volk achter ons. We roken de aankomst van deze hero├»sche rit. Zalig om over die meet te rijden. Voldoening.
Stef, Pieter en Kurt zaten daar op ons te wachten. Merci allemaal gasten!
Gijs, merci voor het gezelschap tijdens de vele kilometerkes.

Afstand; 273Km ( Gijs, Kurt, Koen)
Stef; 100Km.
Pieter; ik denk 143Km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*