KOERSKE BLAASVELD

Vandaag werd het jaarlijkse Blaasveldse ‘koerske’ gehouden.

Met zes moedige bikers (of is het 5,5 Laurent? J ) stonden we mee aan de start te pronken.

De opwarming van de eerste 4 geneutraliseerde rondes voelden zeer goed aan, maar 100m voor de start van de 5e ronde brak de hel los.

Al vlug gaf m’n gps een piekske van 50km/h aan. Er werd constant rond de 45 gereden, een cursuske bochten nemen tegen die snelheid had ik eigenlijk wel leuk gevonden…. De ene biker kan daar al wa beter tegen dan den andere, he…

De snelheid op de rechte baan was nog wel ok, maar het waren de bochten, de demarrages, het van links naar rechts slingeren op de baan, het vertragen naar 30 om dan ineens weer gigantisch op te trekken en het gevaarlijke rijgedrag van een aantal ervaren coureurs die z’n tol eisten bij menig renners.

Den Dennis en den Beire konden de koers knap uitrijden, waarvoor dikke proficiat. De anderen hebben zeer moedig gestreden maar het net niet gehaald, waarvoor ook proficiat! En uiteraard ook bedankt aan de vele biker supporters!

In elk geval kon iedereen achteraf genieten van een goe Vedettje en mocht den Beire zelfs op het podium wegens eerste Willebroekenaar!!

Al bij al was dit weer een leuke ervaring, maar werd er toch een beetje gegromd naar het grote aantal ‘daglicentie’ coureurs die het toch wel (te) zwaar maken.

Ach, volgend jaar proberen we nog eens…

 

Bikers: Dennis, Den Beire, Hans, Kjell, Laurent en Bart

Km’s: 70km   (niet iedereen de volle 70 maar we verdienen ze we J )

Gem: Veel te snel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*