LBL 2016

Even op een rij..

Lange tijd zag het er naar uit dat Stefke alleen het ritje zou gaan doen. Dat was echter buiten kilometer beulen van dienst Roel en Kurt S. gerekend. Afgesproken aan start, maar op de autosnelweg read “team blowfield” in colonne richting Luik.

Een parking gevonden waarbij ook geschuild kon worden als het zou beginnen regenen en snel startbewijzen afhalen. Aldaar de handschoenen nog laten verdwijnen van S. gelukkig had Roel nog een extra paar in auto.

Tijdig vertrokken om er een gedoseerde rit van te maken.

Vlak na de officiële start op km 8, kwamen de betere klimbenen van K&R snel boven en reeds S gedoseerd verder. Aan eerste bevoorrading gaf de temperatuur van GPS 0,5°C aan. De gevulde koeken waren niet te eten. Ipv fietshersteldienst was beter tandtechnisch labo ingericht ter plaatse.

Omdat te koud was, werd afgesproken niet te lang te wachten op S en K&R hun ritje te laten doen.

Groot was de verbazing van S om de 2 companen op bevoorrading km 180 terug te zien. Het weerzien was echter van korte duur en slechts eenmalig. K&R hadden (gelukkig J voor S) een keer lek gereden.

De weergoden haalden alles uit de kast om er een waar fietsfestijn van de te maken. Wind, regen, een hagelbui, zon, en aan de voet van de saint nicolas nog snel een zacht sneeuw buitje.

Na een gedoseerde rit was de aankomst wel verdiend.

De winter was lang, de voorbereiding leuk en wierp toch wel zijn vruchten af.  Het is wel ver maar het is wel leuk (vooral het afdalen).

Misschien volgend jaar weer (voor een vijfde deelname volle afstand).

271 km aan weet ik veel wel gemiddeld, maar bergaf ging het snel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*