Amstel Gold Race 2016

Het was weer vroeg uit de veren voor zij die ‘s morgens in Blowfield vertrokken.
4.00u opstaan en om 5.00u aan “den Okay” om richting Valkenburg te vertrekken.
De Stef was onze startnummers reeds gaan afhalen, wat de start wat vlotter zou maken.
7.00u stipt stonden de Bikers die uit Blaasveld vertrokken vol ongeduld te wachten op de Bikers die in Valkenburg logeerden…
Maar, iedereen kwam erdoor en we konden starten voor alweer 240 Km fietsplezier.
Nog eens goed geroepen om bij de eerste splitsing rechts af te slaan in plaats van links om zeker niet dezelfde fout als vorig jaar te begaan…
Iedereen goed weg (dachten we). Wanneer we aan de 1e controlepost kwamen bleek dat, jawel, enkelen toch naar links waren gegaan op dat beruchte punt.
Dit gaf ons veel tijd om Snelle Jelle en andere lekkernijen te verorberen…
We zetten onze tocht verder tegen een verschroeiend tempo, aan de 3e controlepost (kilometer 143). We hadden  een gemiddelde snelheid van 30Km/u. Niet slecht met al die wind.
Even wachten tot iedereen terug bij elkaar was om dan, snel in te pakken en te vertrekken. De dreingende donkere regenwolken kwamen alsmaar dichterbij.  Eerst moesten we een bij van 5 min. trotseren, om dan richting het drielandenpunt de volle laag te krijgen. Goe nat tot op uw onderbroek zeggen ze dan (da kan natuurlijk niet, want we hadden er geen aan). Het was vooral de kou die het richting de 178Km enkele Bikers nog wat lastiger maakte. Toch mooie lange klimmekes daar (I like it). De laatste post, was omgebouwd tot een festivalweide waar je tot je enkels in het slijk zakte, het is eens iets anders, ze hadden hier toch wat platen mogen leggen. Zeker voor het inschrijvingsgeld dat we moesten betalen. Nog een laatste inspanning richting Keutenberg. Kurt kreeg krampen, de kans voor ons om aan een ontsnappingske te werken. Dat lukte vrij goed dankzij het kopwerk van Dennis (Sorry he Kurt, no hard feelings i hope). Maar met de Kurt ben je nooit klaar. Hij had zijn 4e paar benen gevonden. Boven op de Keutenberg verscheen hij plots om ineens nog eens door te trekken richting Cauberg. In de afdaling richting Cauberg had ik ne ‘leegloper achteraan’. Rap wat bijpompen met de super pomp van Mark en terug de fiets op. Daar liet sprak Kurt zijn 5e paar benen aan, lap (toch gemakkelijk als ge 5 paar benen hebt om aan te spreken onderweg). Aan de aankomst stond Joeri ons al op te wachten (want hij moest nog naar een feestje. Sterk gereden Joeri). Wij gingen alvast een pintje drinken en wachten de rest van onze helden op. Alle Bikers reden deze (toch wel zware editie, omwille van het weer) uit. Proficiat aan iedereen!!
Om een geweldige dag af te sluiten en onze lege maag een beetje te troosten, zijn we nog nen Hollandse friet gaan steken.
Thuis ne goeie douche en een beddeke om wat uit te rusten.
Merci aan alle Bikers die erbij waren!!
Voor zij die dit jaar moesten passen, een jaar is snel voorbij. Denk er eens aan om volgend jaar aan te sluiten bij deze fantastische groep die de ‘volledige Amstel’ rijdt.

Bikers; Kjell, Dries DC, Joeri, Dennis, Kurt, Cisse, Bob, Stef, Kristof, Koen.
Zet er bij deze kerels maar 240Km bij voorzitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*