GP Van Willebroek

foto 2

 

Het was een hoogdag voor Blaasveld en de Blowfield Bikers in het bijzonder. Het was namelijk koers in het dorp! Vanaf half 12 stond iedereen al stijf van de adrenaline. En of je nu meereed met de oude knarren of de jonge garde maakte geen enkel verschil.

 

foto 1

Wedstrijd 13 uur (Dries, Wim, Peter, Koen, Tom, Kristof, Sam)

De wedstrijd van 54km begon gezapig. Maar de 5 toeren achter de wedstrijdwagen maakte alvast 1 ding duidelijk. Iedereen was zenuwachtig en wilde aan Blaasveld laten zien hoe goed z’n benen zaten. De wedstrijdwagen verdween en Kurt S. ontbond ogenblikkelijk z’n duivels en gaf er een serieuze snok aan waardoor de helft van het peloton al direct moest lossen. Alle Blowfield Bikers hingen er nog aan natuurlijk. Ah ja. In ronde 7 besloot de uiteindelijke winnaar om een bommetje te gooien en hij muisde er vanonder. Gevolgd door Kurt S. en in laatste instantie ook door Michel S. Daarna volgden alle Blowfield Bikers die op kop gedwongen werden door de andere deelnemers. Het ging af en toe enorm hard, tot 60,8 km/u max op het vlakke. En da’s behoorlijk snel. 2 Blowfield Bikers hadden pech. Tom ging over z’n stuur (gelukkig slechts enkele schaafwonden) en Peter had een lekke band. Maar de koers werd voor de rest wel gemaakt door de Blowfield Bikers. Sam reed de longen uit z’n lijf (zot!) en Koen nam een heel deel van de Bezelaerstraat voor z’n rekening. Bij het indraaien van de laatste bocht zat Sam op 4, Dries op 5 en Koen en Wim er vlak achter… Aan de eindstreep kwam er echter nog 3 ‘vreemden’ over. Waarvan Stephan Sleebus als winnaar van de pelotonspurt. Kristof finishte als 1e Blowfield Biker van het peloton. Kurt S was ondertussen al lang binnen en finishte als derde. 1 Blowfield Biker op het podium. Bangelijk. Proficiat Kurt!

foto 1

Uitslag 54 km

1          interesseert ons niet

2          interesseert ons nog minder

3          Kurt Schrijvers

4          In het wielhanger

5          Wieltjeszuiger

6          Profiteur

7          Kristof Van Moer

8          Wim Verheyden

9          die kennen we ni

10       Dries Vercauteren

Verder op 12 Sam, op 13 Koen.

 

foto 3

 

 

Wedstrijd 15 uur (Bert DB, Baffer, Besselt, Raf, Dennis, Joeri)

 

De ‘oude’ Blowfield Bikers waren al goed ‘ingepilst’ als de jonge mannen aan de koers begonnen. De concurrentie zag er zwaar uit, enfin niet letterlijk want de meesten waren vel over been. Het beloofde een ferme wedstrijd te worden! Om 15u15 werd het startschot gegeven en vertrokken een dertigtal coureurs voor 74km hard labeur. De wedstrijdwagen reed enkele toertjes voor het peloton maar van zodra die verdween katapulteerde ‘den Baffer’ zich en reed als eerste tegen een ver-schroei-end tempo voorbij de meet. De rest wist niet goed wat te doen en volgde op een klein afstandje. De volgende rondes ging Bert DB (geen halve Blowfield Biker, maar wel een volledige) er vandoor met twee pluimgewichten in z’n wiel. In de achterhoede probeerden enkele Blowfield Bikers te ontsnappen maar werd elk gat dichtgereden door Michel S. Waarom? Dat weet niemand. De laatste ronde was spannend tot het einde… Bert DB trok de sprint aan maar kwam nét te kort. Als de finish 50 meter verder had gelegen, had hij gewonnen. Goed gedaan Bert!

 

2          Bert De Boeck

12       Dennis Moerenhout

14       Joery Brion

15       Raf Maes

17       Hans Verbesselt

foto 2

 

foto 3

2 thoughts on “GP Van Willebroek

  1. Hey blowfield bikers.

    Heb de foto’s van de koers bekeken en ook het verslag gelezen, vind het alleen wat spijtig dat mijn naam niet is vermeld in het verslag. Ik weet dat dit allemaal ludiek (de uitslag) is bedoeld is en kan hierom zeker lachen maar de winnaar van de peletonspurt mag toch vernoemd worden he. Ik heb veel sympathie voor uw club en zeker omdat de koers werd gemaakt door jullie maar ik heb ook zo hard moeten rijden om te kunnen volgen. Dus doe mij effe een pleziertje als je wil.

    Stefke

  2. admin

    Aha, jij bent dus ‘in het wielhanger’? 😉 Grapje uiteraard. Ik zal zien wat ik kan doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*