ENAME CLASSIC 2013

Die zaterdagochtend om 6u45 zat er ene in z’n keuken met een boke en een koffie en keek naar buiten. Dat viel nog mee precies, alleen een beetje wind. Een kwartiertje later was die wind er nog steeds maar was er ook stofsneeuw bijgekomen. Na een paar telefoontjes naar hier en daar werd er toch besloten om naar Zottegem te rijden, what’s in a name.

Ondertussen had Kristof Van Moer een klein technisch probleem met z’n wagen. Hij dacht dan ook het ideale uitvlucht te hebben om niet mee te moeten naar de epische Ename Classic maar dat was buiten de hulpvaardigheid van Sam gerekend die hem graag oppikte. Je bent een Flandrien of je bent er geen hé.

In Zottegem waar de Ename van start gaat was het een ahum… overrompeling van jewelste.

De sneeuw viel ondertussen met bakken uit de hemel maar er werd toch besloten om de tocht aan te vatten. We kozen voor de 80km maar bij de splitsing (rond 45km) hadden we er zoveel zin in en bleek het weer wel mee te vallen dat Gert en Sam na democratische stemming besloten om de afslag voor de 119km te nemen. Iedereen was er superblij mee…

Het tweede gedeelte van de tocht werd echter epischer dan we ons konden inbeelden… Hagel, stofsneeuw, sneeuw, een fikse bries, regen,… Het was misschien een beetje onverantwoord maar het was wel iets om nooit te vergeten. De afwezigen hadden weer eens ongelijk 😉

Na de laatste bevoorrading was het vet bij de meesten van de soep. Iedereen wou zo vlug mogelijk binnen zijn. Raf, Gert en Sam scheurden zich af van de groep en reden gezwind naar de finish. Het was een openingsrit om nooit meer te vergeten. Er waren er zelfs die geen Ename dronken en opteerden voor een Mattetaart met een koffie. Raarrr.

distance : 120 km

average : 25,5 km/u

Vergelijk vooral de rit van vorig jaar eens met die van dit jaar. Wat ‘n verschil!

Ename 2012

Ename 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*