Hier sé, Roger De Coninck sé

Zondagochtend sloot plots een wat oudere man aan met een mountainbike. Hij begon een klappeke met Peter en vroeg waar er naartoe werd gereden. Pecrot zei de Peter en hij vroeg of hij wel wisten dat daar bergen waren. Peter vertelde hem dat we kilometers moesten maken voor de Ename en de Ronde. Hij zei een beetje later bij zijn afscheid van de groep, ‘allez, veel geluk met de ronde he, ik heb hem zelf ook 5 keer gereden, maar wel den echte’. Bleek dat een ex-prof te zijn. Heb hem al gevonden, Roger De Coninck, geen hoogvlieger maar prof van 1961 tot 1968. Gelukkig was ik nog ni te hard beginnen stoefen over onze wielerkwaliteiten. Wat een mens allemaal ni meemaakt zo op een zondagritje. Btw, de statistieken : 114km tegen 29.8 gemiddeld.

One thought on “Hier sé, Roger De Coninck sé

  1. Tom

    Ik denk da we diene er toen ook wel hadden afgereden zene ;-). 5 x de Ronde in een echt peleton: chapeau Roger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*