Pro Bike Shop

Pro Bike Shop uit Willebroek staat gekend voor zijn zeer scherpe prijzen qua fietsen, fietsaccessoires… Niet verwonderlijk dus dat ik daar nieuwe wielen en een bijhorende versnelling-cassette (11-28) bestelde. Een week later haalde ik de bestelde goederen op en het zag er goed uit. Afgelopen dinsdag begon ik echter te vermoeden dat er geen 11-28 maar wel een 12-27 was geïnstalleerd. Ik dus terug naar de Pro Bike Shop om wat uitleg… Wat er vervolgens gebeurde vond ik zo ongelooflijk dat ik het even kwijt moet.

De man begon allerlei leugens naar m’n hoofd te slingeren : dat hij me nog had afgeraden om zo’n 11-28 te installeren want dat mijn derailleur dan tussen mijn wielen kon terechtkomen, dat Shimano hem verboden had om zulke cassettes te steken want hij kon aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, dat we samen hadden beslist om die versnelling niet te monteren, enz…

Soit, ik hield voet bij stuk en hij zei, geheel terecht, dat ik dat dan maar had moeten controleren toen ik de winkel buitenstapte met de gekochte waren. Ik repliceerde dat ik maar een fiets-leek ben en dat ik er vanuit ga dat als ik iets bestel, dat ook krijg.

Toen was het hek helemaal van de dam. De verkoper begon te roepen en te tieren. Hij gedroeg zich enorm agressief en bevond zich plots, met opgeheven vinger en luid roepend, op ongeveer 5 cm van m’n gezicht (ongeveer 5 min.) Vervolgens draaide hij zich om en koelde hij z’n immense woede op een kartonnen doos. Een paar rake trappen later schold hij me opnieuw de huid vol.

Toen de rust was weergekeerd (10 minuten later) ben ik dan maar, zonder resultaat, de winkel uitgestapt. Ik wil hier geen polemiek starten maar u gewoon even waarschuwen dat die verkoper ‘een gevaarlijke zot’ is.

Ik geef u dan ook met heel veel plezier een paar alternatieve winkels met scherpe prijzen.

http://www.futurumshop.be/

http://www.bikegear.be/winkel/

Ik ben blijkbaar niet de enige die niet tevreden is…

4 thoughts on “Pro Bike Shop

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Anthony Bosschem, – dipfico -. – dipfico – said: Ik blijf het een frapant verhaal vinden: http://tinyurl.com/27pkpj2 (cc @samreklam ) […]

 2. Kristof

  Geniaal idee, die AdWords naast de link naar hun site. :-)))

  Veel geluk nog met de hele zaak.

 3. Kaat

  Ik wou even melden dat het pand waar de winkel vroeger was, te huur staat. Ik rij er elke dag voorbij op weg naar ‘t werk. Vermoedelijk is pro-bikeshop op de fles gegaan, vermits z’n website het ook niet meer doet. 🙂

  Did I just make your day?

 4. admin

  Bedankt voor je reactie. Ik wens uiteraard niemand toe om op de fles te gaan. Maar hem wel 🙂
  PS hopelijk staat hij 1 van de dagen niet aan m’n voordeur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 


*